maanantai 25. helmikuuta 2013

Kurssit Paderbornissa

Ja sitten hieman käymistäni kursseista. Lähtiessä matkaan Suomessa oli jo tehty alustava suunnitelma kursseista, joita vaihdon aikana on suorittaa ja näistä kerroinkin hieman aikaisemmassa postauksessa. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat hieman vaihdon edetessä ja nyt käyn lyhyesti läpi käymäni kurssit sisältöineen. Erasmus stipendiin vaadittiin 15ECTS:ää, minä suoritin 23.

Pre-semester crash course (5ECTS)

Ennen varsinaisen lukukauden alkamista yliopistolla oli mahdollista opiskella saksan kieltä kurssilla, joka järjestettiin neljänä päivänä viikossa kuusi tuntia päivässä. Tämä oli hyvin intensiivistä ja kehityin huomattavasti Saksan kielessä lähtötasoni ollessa nolla. Kurssilla edettiin hyvin rauhallista tahtia ja välillä kurssi tuntui junnaavan paikallaan, sillä hieman ripeämpi tahti olisi ollut paikallaan. Ennen semesterin alkua kasassa olikin jo 5 ECTS:ää

Semester afternoon course (8ECTS)

Semesterin alettua Saksan kielen opiskelua oli mahdollista jatkaa  100 euron hintaisella kurssilla, jonka oppitunnit sijoittuivat iltapäivään kello 16-18. Tätä kesti lähes koko semesterin ajan maanantaista torstaihin. Tahti jatkui jo Crash Courselta tutulla tahdilla. Kurssi ei ollut kovinkaan vaativa.

Leadership in Practise (5ECTS)

Kurssi on sekoitus esintymistaitoa ja johtamista. Kurssi on toteutettu siten, että jokainen kurssilla oleva henkilö kirjoittaa pareittain n. 3 sivun mittaisen esseen käsitellen jotain johtamiseen liittyvää aihetta. Tämän pohjalta tehdään presentaatiot, jotka esitetään kaksi päivää kestävässä seminaarissa. Tässä tilaisuudessa annetaan palautetta ja keskustellaan aiheista. Palautteen pohjalta parit laajentavat ja viimeiselevät esseensä kymmenen sivun mittaiseksi. Kurssi ei sisällä tenttiä ja on myös hyvin suosittu opiskelijoiden piirissä.

Economics of European Integration (5ECTS)

Kuiva ja teoriapohjainen kurssi, jossa käsitellään Euroopan Unionin historiaa sekä sen yhditymisen tuomia etuja ja haittoja mikro- ja makrotalouden näökulmista. Kurssi on toteutettu kerran viikossa järjestettävien luenojen, sekä joka toinen viikko järjestettyjen harkkojen avulla. Kurssiin on sisällytetty myös 2 lyhyttä questionnirea ja lopuksi kurssin kruunaaa tentti. Läsnäoloista luennolla saa apuja kurssiin 10% + questionnaireista maksimissaan 20%. Tämä on siksi sopiva vaihto-opiskelijalle, jonka intresseissä päällimmäisenä ei ole tenttiin luku ja opiskelu.

Loppujen lopuksi kurssien suorittaminen oli tehty helpoksi vaihto-opiskelijoille ja ne sisälsivät paljon joustovaraa mm. tenttipäivämäärien ja toteuttamisen suhteen. Esimerkiksi tentit oli mahdollista suorittaa suullisena jo tamikuun alussa, jolloin paluu omaan yliopistoon sujui helpommin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti