sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Cribs in Paderborn

Nyt on palattu Suomeen ja on aika miettiä mitä tältä blogilta virallisesti vaadittiin. Tässä postauksessa tulen käsittelemään joltain osin vaihto-oppilaiden asuntoja Paderbornissa. Pääasiassa opiskelijat sijoittuivat kolmeen eri kohteeseen joita olivat Vogeliusweg, Peter-Hilleweg ja yksityiset markkinat.

Vogeliusweg sijaitsee yliopiston kupeessa, noin minuutin kävelymatkan päässä. Hyvin moni vaihtareista asui täällä, mukaan lukien suurin osa suomalaisista kavereistani. Asunnot koostuvat pääasiassa 2-6hlön soluasunnoista, joissa WC-tilat ja keittiö jaetaan soluasunnon asukkaiden kesken. Moni asunnoista oli hyvin sotkuinen, sillä eri kansalaisilla on erilaisia kulttuuritapoja siisteyden ym. suhteen

Peterhilleweg sijaitsee noin 5min kävelymatkan päässä yliopistolta. Asunnot koostuvat 1hlön huoneista, joissa on WC:t ja suihkut, mutta keittiöt on jaettu useamman henkilön kesken kerroksittain. Juurikin näissä yhteisissä keittiöissä järjestettiin useimmin illanviettoja ja välillä meno saattoikin mennä villiksi ja kerran jopa saimme poliisit paikalle 100 euron sakkolappu mukana. Asunnot muuten pysyivät paljon siistimpänä, sillä asukkailla on käytössään enemmän henkilökohtaista tilaa josta pitää itse huolta.

Yksityisiltä markkinoilta löytyy ehdottomasti viihtyisimmät asunnot ja usein pääset asustamaan paikallisen opiskelijan kanssa. Miinuspuolena voidaan mainita huonot sijainnit yliopistoon nähden, mutta hyvät julkiset yhteydet pelastavat tämän miinuksen joiltakin osin. Usein nämä asunnot jaetaan yhden kämppiksen kanssa, jotka saattavat olla myös tyttö-poika pareja. Usein nämä asunnot pysyvät siistimpänä. Toisaalta vuokra saattaa kohota hieman korkeammaksi. 

Viimeisenä mainittakoon asunto, jossa itse asuin. Yliopiston vieressä on hotelli nimeltä "Campus Hotel." Täällä asui vain muutama vaihtari ja koen itseni onnekkaaksi saadessani asunnon kyseisestä paikasta. Asunnot ovat opiskelijoiden piirissä halutuimpia ja koostuvat pelkästään yksiöistä. Huoneet näyttävät entisiltä hotellihuoneilta ja ovat peruspohjapiirrustukseltaan sellaisia sisältäen parvekkeen. Vuokraa maksoin tästä 290e/kk joka sisälsi veden, sähkön ja netin.

Asunnon hankinta onnistui todella helposti. Vain muutama viikko hyväksymiskirjeen jälkeen sähköpostiin tuli asuntotarjous. Omalla kohdallani hyväksymisen jälkeen minuun otti yhteyttä asunnon päävuokralainen, joka oli lähdössä vaihtoon Kiinaan ja tarvitsi alivuokralaista tuolle ajalle. Näin hoidin lopun kommunikoinnin hänen kanssaan ja asuminen kokonaisuudessaan sujui ongelmitta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti