perjantai 5. lokakuuta 2012

Es regnet

Kesä taitaa olla nyt ohi tässä kaupungista. Vettä täällä sataa lähes päivittäin ja lämpötila pyörii enää noin 15 asteen tietämillä. Päivät on mennyt kielikurssilla ja iltaisin olemme pyörineet kuppiloissa. Mukaan mahtuu myös yksi reissu maailman suurimpaan tietokonemuseoon.

Crash course loppui tänään ja ensi viikolla semesteri alkaa virallisesti. Olen kai nyt saavuttanut saksan kielen tason A 1.2. Päätin jatkaa saksan kielen opiskelua vielä lisää ottamalla Afternoon coursen (8 ECTS), jota on maanantaista torstaihin pari tuntia päivässä. Semesterin alkaminen alkaa näkyä jo yliopistollakin kun uudet fuksit aloittivat fuksiviikkonsa. Ensi viikolla porukan määrä tulee varmasti vielä lisääntymään.

Schloss Neuhaus
Luulin että 144 000 ihmisen kaupunki olisi suuri verrattuna esimerkiksi Lappeenrantaan, mutta nyt pidempään täällä hengailleena paikka alkaa tuntua kyllä melko pieneltä. Eipä tuo ihmismäärä juurikaan katukuvassa näy. Kaupunkina tämä paikka on kuitenkin ihan nätti lukuisine kirkkoineen ja viheralueineen. Harmi vaan ettei kelit jatkuneet lämpöisinä jotta olisi päässyt enemmän puistoilemaan.






Kävimme tosiaan pari viikkoa sitten Heinz Nixfordin tietokonemuseossa, joka on kuuleman mukaan maailman suurin tietokonemuseo. Olihan se kookas. Museo koostui kahdesta kerroksesta, johon oli laitettu näytille jos jonkinmoista vempelettä eri vuosikymmeniltä ja -sadoilta. Aluksi kävimme läpi opastetun kierroksen jonka jälkeen tutustuimme paikkaan vapaasti. Opastettu kierros oli kyllä yksi puuduttavimmista kokemuksista täällä ollessani ja taas muistui mieleen etten ole kovin suuri museofani. Mutta tulipahan nähtyä sekin paikka.

Huomenna on vuorossa päivän reissu lähikaupunkiin Detmoldiin ja viikon päästä on tarkoitus lähteä pyörähtämään naapurivaltiossa Hollannissa, kohteena Amsterdam. Ehkä sieltä syntyy joitain tarinoita kerrottavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti